učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Lipsky je tajanstvena pećina će uskoro biti otvorena u Cetinju

Prekrasan prirodni položaj, i raj za speleologe, Lipska pećina u blizini Cetinja, u Crnoj Gori će uskoro otvoriti. Rad na obnovi ovog jedinstvenog spomenika već je u tijeku, njihov završetak je planiran za kraj lipnja ove godine. Cetinje uprava pozvala za obnovu špiljskog tvrtke Lipska Pećina, koja je prethodno uspješno dovesti u red sličan slovenskom turističku atrakciju - krš špilje Postojinska jame. Ulaganje u projekt, prema informacijama dobivenim iz uprave Cetinja, malo više od milijun eura. Tvrtka ne samo da će vratiti Lipskaya špilje, ali će zadržati prirodnu cjelinu za 25 godina, pod uvjetima iz ugovora s vladom Cetinja.

Značaj ovog spomenik prirode nije ograničena u mjeri u kojoj Cetinja. Lipska pećina će ući u popis top atrakcija Crne Gore, koji s vremena na vrijeme će povećati protok turista. Prva godina rada kompleksa planirana je obujam prometa, više od 30 000 posjetitelja, budući izgledi su blizu 20% povećanje u posjetitelje Cetinju.

Lipska pećina se nalazi u selu Lipa Dobrska, pristup koji može biti i iz Cetinja (oko 5 km), a od Budve i Podgorice - iako je udaljenost od tih gradova je već premašila 30 km.

Gradonačelnik Cetinja uvjeren da ovog ljeta će biti moguće da se počnu provoditi punopravni obilazak špilje za djecu i odrasle. Već je napravio preliminarnu posjet cijena krpa, od kojih je veličina varira ovisno o vrsti putovanja (od 7 do 50 eura za odrasle, 3-4 eura za djecu i 20 eura po obitelji programe).

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: