učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Idemo napraviti film: znamenitosti Crne Gore kao idealan ukras

Crna Gora - šarmantna zemlja, veličanstvene planinske krajolike koji pere ljubazan Jadran. Više od 41% zemlje pokriveno šumama i šumskom zemljištu, Skadarsko jezero je najveće jezero nije samo zemlja, već za cijelu balkanskog poluotoka. Dodaj u ovoj blagoj klimi i čistom okolišu, a mi imamo idealno mjesto za razvoj filmske industrije.

Prirodni i arhitektonskih znamenitosti Crne Gore - to je prirodni filma na otvorenom prostoru zraka gdje planinski krajolici, pećine, špilje, morska obala, otok će biti spreman idealna kulisa za bilo koji film.

Moderna filmska industrija u posljednjih nekoliko godina pokušava koristiti više snimanja na otvorenom, kao niti jedan zatvoreni dvorana ne može natjecati s divljači i izražajan, i prirodnog svjetla. Čak i uz nastup računalne grafike u filmu, kada su moderni majstori uspjeli stvoriti atmosferu prirode u zatvorenim studijima, prirodni uvjeti i dalje razlikuje od konkurencije.

Direktor Piter Dzhekson je postao poznat u cijelom svijetu te je napravio Novi Zeland jedna od najvećih turističkih centara samo zato što je broj iznajmljenih filmova na pozadini njezinih krajolika. No, Crna Gora i Novi Zeland su vrlo slični. Revidirati opet film „Kralj - Kong”, „Gospodar prstenova” ili „Hobita”, i vidjet ćete da je svaki od tih filmova može biti uklonjena i tada.

Osim toga, arhitektonske atrakcije Crne Gore su da nitko drugi i pomoći će gledatelj da bi se mogla transportirati u svakom dobu, samo trebate odabrati pravo mjesto. Dakle, brojne tvrđave i dvorci Crne Gore bi mogao biti veličanstven krajolik povijesnih filmova i slika u fantasy žanr. Čak i unatoč činjenici da su mnogi od atrakcija Crne Gore zahtijeva ozbiljnu obnovu, uvijek ih možete koristiti kao ukras prvom planu, a ostatak će biti završiti u studiju uz pomoć računalne grafike.

Upečatljiv primjer kako uspješno koristiti atrakcije Crne Gore u kinu, postao Lovrijencu u gradu Dubrovniku u našoj susjednoj Hrvatskoj. Serija „Game of Thrones” je sniman ovdje. I što je rezultat? Dubrovnik je danas jedan od glavnih turističkih grad u zemlji, te u filmu vidimo kako Royal Harbour u Sedam kraljevina. Živjeti skladno nadopunjuju krajolik s računalne grafike i dobili smo prekrasan film koji želite i opet gledati.

Snimanje serije je dala veliki doprinos u gospodarstvu grada, jer, kao prvo, s obzirom na dodatne poslove (tima za podršku, uloge u gužvi), a kao drugo - privukli su mnogo turista koji žele posjetiti zemlju, gdje su snimio omiljene serije.
Kao gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahusich u intervjuu: „Nadam se da je” Game of Thrones „će naš grad isto, da je” Gospodara prstenova „u Novom Zelandu.”
Sve ovo je odigrao veliku ulogu u gospodarskom razvoju, ne samo u Dubrovniku, nego i cijelu Hrvatsku.

Najvažniji sektor ekonomije Crne Gore je turizam. Pa zašto ne koristiti povijesne znamenitosti Crne Gore pucati dobar film, koji će privući dodatnu pozornost turista u zemlju?

Drugi primjer - to je Malta, koja također ima mnogo sličnosti s Crnom Gorom.
Ovdje smo snimali takve poznate filmove kao što su „Grof Montecristo”, „Gladijator”, „Munich”, „Nestali”, „League of Extraordinary Gentlemen”, „Troy”, „Da Vincijev kod”, „drugačiji odanosti”, kao i mnoge projekte za televiziju , glazbenih spotova i reklama. I sve od materijala za povijesnim filmovima „Agora” je gotovo u cijelosti snimljen na otoku. Proračun filma iznosio je 30 milijuna eura. Za 10 godina, Vlada Malte uspio stvoriti povoljne uvjete za razvoj filma poslovanja, dobar tehničku i financijsku bazu.

Sve tvrtke koje pucati svoje filmove na otoku, vraćajući se 20% filma proračuna, a, s obzirom na činjenicu da je samo jedan dan snimanja u glavnom gradu Malte, vrijedi oko 15 tisuća kuna. Eura, popusti pomaže djelomično nadoknaditi troškove. Ponekad vlada može napraviti dodatni bonus u obliku 20% popusta (ako je film će biti sjajan i ima dobre izglede). A ako, na primjer, u filmu će se na umu Maltu, a ne neko drugo mjesto, a zatim možete dobiti dodatni dva posto popusta. Vrlo dobar profit dolazi od stvaranja setovi i kostimi, iznajmljivanje opreme i rekvizita. Malta također zatraženo da obavezno osiguranje za cijelu posadu i opremu i prihod od nekoliko milijuna eura godišnje.

Dakle, što je prirodna i kulturnih znamenitosti Crne Gore i gore? Tu su svi faktori za uspjeh filma poslovanja: geografija, klima, prekrasan pogled na more horizonti i brdski šumski krajolici. Možda biste trebali platiti za ovo područje više pažnje?

Kostomarov Nikolaj

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.