učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Crna Gora 60. na ljestvici blagostanja

Britanski think tank Legatum Institut http://www.prosperity.com/#!/ objavio rejting dobrobit svijeta, u skladu s indeksom blagostanja.

U kombinaciji indeks prosperiteta u izradi izračunate razine gospodarskog razvoja, poduzetništva, upravljanja, obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, osobne slobode i društvenog kapitala.

Ove godine, Crna Gora je zauzeo 60. mjesto na listi od 142 zemalja, a najviše prosperitetna zemlja u svijetu priznata od strane Norveške, kao u proteklih godinu dana. Tako je Crna Gora u ukupnom poretku porasla je za 5 bodova, to je istina, a sadrži malo mjesto u kategoriji ekonomske aktivnosti - 112-og.
Crna Gora zauzima 48. mjesto u kategoriji sigurnosti u obrazovnim i zdravstvenim kategorijama traje 50. i 60. mjesto, odnosno, u skladu s kriterijima iz poduzetništva i poslovne prilike traje 62-og mjesta na kvalitetu upravljanja - 69. mjesto i 76 -e razinom osobne slobode, 68. mjesto u smislu razvoja socijalnog kapitala.

Crna Gora susjedi u najviši rang poziciji Legatum institut u Sloveniji (25), Hrvatska (53-e). Među najprosperitetnijih zemalja na svijetu - Norveška, Švicarska, Danska, Novi Zeland, Švedska, Kanada, Australija, Nizozemska, Finska, Irska.

Prema crnogorskom mediju

Eugene Novozhilov
#EvgenyNovozhilov

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: