učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Geografija Crna Gora: izgleda kao raj na karti?

Postoji samo nisu sočne epiteti nagrađeni skromnim Crnu Goru u svojoj povijesti. Ako se ide na odmor u Crnu Goru i otvorene razne web stranice s opisima, onda, naravno, neke od originalnog betona nećete naći, ali dobro pročitati obilje OD smaragdno more, safir nebo i crne planine. Sve ovo je potpuno točno, ali to je dobro planirati slobodno vrijeme, od vas će doći u ruci i opće geografije Crne Gore, tako da vaše razumijevanje zemlje bio najkompletniji.

Dakle, tu je udoban Crna Gora u jugo-zapadno od poznatog balkanskog poluotoka, a područje je malo manje od 14 tisuća četvornih kilometara. U ovom slučaju, mali komad zemlje obuhvaća četiri različita klimatske zone:

- obala

- nizinsko područje

- alpskih masivi

- plato

Politička geografija Crne Gore je kako slijedi:

- Zapadna granica Bosne i Hercegovine -

- Obalna područja - Hrvatska

- sjeveru i sjeveroistoku - Srbija

- Istok - Albanija

- Jug - Jadran

Obala se proteže na 300 kilometara, od čega 73 km - prekrasna pješčanih i šljunčanih plaža.

Širina crnogorskog obalnog zemljišta ne mogu pohvaliti - planine približiti gotovo do ruba vode, a na širokim mjestima jedva upisali 10 kilometara od obale. Zatim počinje plato, koji negdje predstavlja stjenovite lomovima negdje - relativno ravne površine.

Međutim, poznati kotorski zaljev udario u obalu više od dvadeset kilometara, koja je nekada dopušteno da ga smatraju morskom fjorda. Međutim, nedavne studije po kojima Crna Gora geografija otkriva potpuno neočekivane četvrtine, dokazao da je pradjed koji je relikvija kanjona rijeke.

Nad kojima je vrlo suh, rock otvesny i prekrivena pukotinama, vegetacija ovdje je vrlo mala, plodnog zemljišta se nalaze samo među malom patch krških stijena - obično bilo običan ili depresije poput malih kratera. Ako ste iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori u Kotoru regiji, svakako istražite Nacionalni park Lovćen. Nemoguće je ne posjetiti selo Njeguši i poznati vidikovac na Petar Njegoš mauzoleja.

Na području Skadarskog jezera, ova ogromna vrijednost u svijetu rezerve su zauzeti Podgorica i Nikšić, gdje je u svakom smislu udobno smjestiti na odmoru u Crnoj Gori.

Geografija sjeverna Crna Gora - visoka nadmorska visina. Četiri planinski lanci privući znanstvenike, entuzijaste trekking, penjača i naravno, sportaše. Alpsko skijanje - jedan od vizitke Crne Gore. Planine nisu visoka, prosječna maksimalna visina oko 2000 metara, a samo legendarni Bobotov kuhati porasla je za 2,5 tisuća metara nadmorske visine.

Ravnice su izrezali najdublje kanjonima Tare, Pive i Morače.

Ukratko, ako želite maksimalnu koncentraciju povijesne i prirodne zanimljivosti po kvadratnom metru, dolaze u Crnu Goru. U jednom odmoru želite posjetiti četiri mini-države.



Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.