učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Novi Zakon o strancima sprečava ljude da biste dobili posao u Crnoj Gori

Kao što je predvidio crnogorskih gospodarstvenika, 1. travnja 2015 lokalnom tržištu rada je donio mnogo problema. Od travnja do kolovoza 2015. godine Ministarstvo unutarnjih poslova je dobila polovicu radne dozvole i privremenog boravka u zemlji nego u prvom tromjesečju ove godine. Neka ga samo statistika, ali činjenice su tu: 4600 do 8, 38 tisuća.

Zašto se to događa? Razlog tome je da kandidat za posao, kako bi dobili pravo zaposlenje, mora ispuniti niz strogih uvjeta, i to:

- imati startni materijalnu potporu svog boravka u Crnoj Gori

- najam ili imaju stambenu nekretninu

- osigurati zdravstveno osiguranje za najmanje (da ne spominjemo druge, više opcija vrste osiguranja, koji je u idealan kandidat treba biti prisutan)

Osim glavobolje u pronalaženju pravo kandidata, poslodavac je dužan prijaviti vlastima o razlogu zašto ne koristi resurse rada nacionalnog podrijetla.

Poslovna zajednica u Crnoj Gori neformalno već opravdao razloge zašto (osobito tijekom turističke sezone), oni su više vjerojatno da će privući strance i sami Crnogorci nisu previše željan da se vrući posao, i pronalaženje osoblja s lokalnim stanovništvom u vrijeme kada trebamo aktivno Forge je vruće, obično kasni , nanose štetu. A čak i ako je potraga za uspjehom, građani drugih država na opažanja pokazuju mnogo više žara.

Kada novi zakon izrazio drugom stadiju projekta, u redovima poslovne zajednice počeo pravi panika.Bylo napravio nekoliko izjava na temelju koje je Vlada odgodila stupanje na snagu još zanimljivih odredbama Zakona o strancima, koji će se početi raditi bliže zimi, kada raspršiti kamperi: sada zaposliti kandidata iz inozemstva, morate komunicirati s službe za zapošljavanje na bilo lokalnim podnositeljima zahtjeva za ovaj posao. Prioriteti su postavljena po zadanoj postavci.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: