učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Tržište nekretnina u Crnoj Gori: Mišljenja, trendovi, perspektive

Crna Gora je oduvijek bila zemlja atraktivna, ne samo za turiste, ali i za imigrante. Potražnja za stanovima i kućama se povećava svake godine, Crna Gora na tržištu nekretnina mogla pohvaliti izvrsne dinamike. Pogotovo Rusi spremni kupiti stanovanja, dok je relativno visoka cijena nekretnina u Kotoru i Budvi nije spriječilo žele živjeti ovdje. Cijene porasle, uz zahtjev, a takvi optimistična statistike čuvaju o do zime 2015. godine.

Ako govorimo konkretno o ruskih kupaca, to je nemoguće ne skrenuti pozornost na situaciju u ovisnosti od slabljenja rublje. A nije ni čudo, jer ako je ranije rasan valuta može kupiti pristojan kuću u Crnoj Gori, u blizini mora, a sada za isti novac možete pronaći skromnu kolibu u planinama.

Za poboljšanje crnogorsko tržište nekretnina, analitičari ukazuju na lokalnim dobavljačima (privatni vlasnici, agencije, programeri) kako bi svoje stalne kupce, koji su već skoro 8 godina u vodstvu među stranim ulagačima u kućištu. Wake-up poziv o smanjenju potražnje je da je nula ciklusa izgradnje neće odletjeti kao alva. Malo ispravljen Situacija zakon za odobrenje privremenog boravka pri kupnji bilo koje imovine u Crnoj Gori, međutim, ova mjera je samo zaglađuje neke formalnosti.

Treba napomenuti da je početkom 2015. godine voditelj agencija za nekretnine procjenjuju situaciju na tržištu nekretnina kao kritičnog pitanja i predvidjeti daljnji pad potražnje u tom razdoblju dolazi do 70%. Međutim, stambeno tržište u Crnoj Gori pokazalo se jači nego što se očekivalo, a Rusi i dalje kupuju stanove i kuće na Jadranu.

Još uvijek aktivni sekundarno tržište i komercijalnih nekretnina i dalje vrlo popularna zbog priljeva turista.

Nezavisni Realtors govore da je pad cijena kao nova, a na sekundarnom nekretnina u Crnoj Gori će biti blagodat za tržište. U međuvremenu, isti koji su planirali preseljenje i gledajući sebi kuću, također je preporučljivo čekati, jer više ili manje mirno figure koje vidimo u katalozima, a ne konačna. Međutim, stabilnost ne može se sada očekuje, a najviše ponderirani predviđanje može biti nestalna u nekoliko dana. Velika viteška potez u ovoj situaciji - dugoročni najam nekretnina u Crnoj Gori.

Podrška iseljenika i poslovnih ljudi od strane vlasti - je mali pozitivan impuls, ne može uzdrmati tržište, ali je poticajno djelovanje renderiranje.

Klađenje na razvoj turizma, također, Crna Gora na tržištu nekretnina polako liječi, pa su izgledi su, i na kraju, nadam se, da će biti sve više i više zanimljiv.





Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.