učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Nacionalna kuhinja Crne Gore: to vrijedi pokušati!

Crna Gora Kuhinja - jedinstvena mješavina nekoliko gastronomskih kultura stoljećima postupno prodrijeti jedni druge i stvoriti svijetla i jedinstvenu paletu boja i okusa. Kuhinja Crna Gora - to je njena posjetnica na kojima se sjetiti milijune sladokusce širom svijeta. Od kakve je to nevjerojatno paleta? Tu je mediteranska, turska i slavenska tradicija, svaka nota od kojih iznenađujuće šareni utkane u ukupnu sliku. Isprobajte ga - i uvjerite se sami!

Kuhinja Crne Gore - da ono što se proizvodi kuhani?

Crna Gora Kuhinja - je, prije svega, zdrava puni obrok. Zašto je to tako? Nekoliko argumenata.

Prvo, ljubitelji zdravog načina života će cijeniti činjenicu da se obično ne sviđa konzervansa i bojila. Sva jela koja nudimo tradicionalna kuhinja Crna Gora, vrlo prirodno i, u nekim slučajevima čak i primitivan. To se posebno odnosi na tzv izbornika koliba, mala nacionalnih restorana, smještena u podnožju planine. Tu zagovarati prirodnost i sjaj okusa i dizajna čine uz pomoć šarene začinima i svježim i varivo.

Drugo, poznata kuhinja Crne Gore velikodušne porcije - Europljani, navikli na ovu značajku, radije naručiti jedan jelo za dvije osobe, ili čak i za cijelu obitelj.

Treće, skup proizvoda najlakši. Svježa riba, svježe meso, povrće, ljekovito bilje, voće, sir, maslinovo ulje i aromatična domaće vino. Kao snack je vrlo popularan Crnogorski pršut - sušeni meso. Kao i pomoćna ploča koristi Kajmak (nešto između krem ​​sir i sir), veliki okus štite od glavnu poslasticu.

Četvrto, većina jela poslužuju vrući i odrezak ili pečena riba kuhana sa svježim namirnicama, koje pre-show u svom sirovom obliku, ako postoji takva želja. Crna Gora kuhinja - to je jedan od glavnih lokalnih tradicija i Crnogorci nikad spustio brand.

Kuhinja Crna Gora - što naručiti?

Ako volite ribu i plodove mora, probajte jelo od hobotnice i lignje i plišane kalifornijske pastrve. Zanimljiv ukus može ugoditi rižoto s plodovima mora.

U središnjim regijama savršeno kuhana piletina i janjetina, kao i poznati istok slavenske kobasice na žaru. U umijeću kuhanja razne schnitzels i odresci kuhinja Crne Gore nema premca.

Ako želite kuhinja Crne Gore otvoren je u ispred vas svim svojim blagom, probati sve načine:

- janjetina u mlijeku, kuhana s povrćem i aromatičnim začinima

- pilav s mesom i povrćem (slavenski naziv đuveč ili dzhuvech)

- različite vrste ciorba. Ovdje hranjiva juha kuhana u lonac, što im daje prekrasan miris logorske vatre. Ribolov chorba - je dragulj crnogorskog kuhinje.

- sira sa svježim začinskim biljem

- salate na bazi kupusa

Kuhinja Crne Gore je poznat po zamršen i raskošnih kolača, koje možete isprobati u kafiću i na putu, gleda na cesti pekare. Pa, uživajte u delicijama u restoranima Budva, Rafailovići, Podgorici i drugim turističkim gradovima.

Crna Gora Kuhinja - je kompleks umjetnost kuhanja i posluživanja, pa ovdje su tako popularni gastronomski festivali. A za one koji vole eksperimentirati, kao što je kuhanje klase, gdje možete pokušati svladati kompleksnu znanost o stvaranju i pružanju zamršen jelima sebe.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: